Cześć,
Jestem jak najbardziej za zmianą. Z tego co się orientowałam to konieczne jest zwołanie zebrania naszej Wspólnoty i uchwalenie przynajmniej 51% głosów uchwały o zmianie zarządcy, tylko musi być przy tym Notariusz. Jedynie pozostaje ustalić kwestię czy nie będzie konieczna zmiana zapisów w naszych aktach notarialnych.
Zmiana zarządcy - PROINREM (czyli ... RAFIN / DEXPOL)
Moderator: tom
Re: Zmiana zarządcy - PROINREM (czyli ... RAFIN / DEXPOL)
Również jestem za zmianą..
Dostaliscie może od pro inrem rozliczenie za okres od marca do końca czerwca?
Dla mnie to jest tak dziwnie rozpisane i trochę niezrozumiałe a do tego naliczyli takie kwoty,że za głowę się załapałam..
Dla mnie to jest tak dziwnie rozpisane i trochę niezrozumiałe a do tego naliczyli takie kwoty,że za głowę się załapałam..
Mamy nawet oddzielny temat, w którym nad tym ubolewamy
)

Sorki,nie zauważyłam 

My też jesteśmy za zmianą - to jest konieczne. Nawet jeśli jest okres wypowiedzenia to trzeba to ruszyć, jak najszybciej. Myślicie, że takie wysokie dopłaty za ogrzewanie mogą wynikać z tego, że grzali na maxa aby osuszyć mieszkania/budynek i teraz te koszty trzeba jakoś sobie odbić-czyli przerzucić na mieszkańców ? Kiedy zebranie ?
-
- Site Admin
- Brama: 10E
Kilku moich znajomych mieszka w inwestycjach zarządzanych przez firmę Domus i bardzo jej nie poleca, ze względu na wysokie koszty i nieczytelne rachunki (a tego chyba właśnie chcemy uniknąć
)
Ostatnio obiło mi się o uszy, że ta firma jest w porządku https://www.domicilium.pl, warto byłoby sprawdzić

Ostatnio obiło mi się o uszy, że ta firma jest w porządku https://www.domicilium.pl, warto byłoby sprawdzić

-
- Site Admin
- Brama: 10E
Ags pisze:...
Ok, olewam DOMUS

Zmiana jest rzeczą konieczna - jednak wg artykułu poniżej należałoby się za to zabrać metodycznie, czyli punkt po punkcie zorganizować rzeczy bez których ta dyskusja nie ma sensu. Jeśli rzeczywiście okres wypowiedzenia trwa 6 miesięcy, to jesteśmy w lekkiej dupie, ale mimo wszystko warto spróbować.
Proponuje stworzyć listę osób, które podejmą sie przynajmniej jednego punktu, ja ze swojej strony mogę wywiesić informacje w klatce 10F o możliwości skorzystania z odwołania zarządcy oraz przejść się po mieszkaniach i zebrać podpisy od właścicieli, wg info które posiadam wystarcza podpisy właścicieli mających minimum 10% własności wspólnoty (każde mieszkanie wg metrażu to jakiś tam procent). Proponuje żeby jedna osoba z każdej klatki się zgłosiła i zrobiła podobna rzecz.
Kolejnym punktem jest zwołanie "nieoficjalnego" spotkania,ponieważ lepiej obgadać na żywo niż klepać tutaj na forum,mogę zrobić minutki z takiego spotkania żeby każdy był na bieżąco.
A i poza tym jestem otwarty na propozycje bądź zastrzeżenia
http://www.gs24.pl/archiwum/art/5361846 ... ,id,t.html
Proponuje stworzyć listę osób, które podejmą sie przynajmniej jednego punktu, ja ze swojej strony mogę wywiesić informacje w klatce 10F o możliwości skorzystania z odwołania zarządcy oraz przejść się po mieszkaniach i zebrać podpisy od właścicieli, wg info które posiadam wystarcza podpisy właścicieli mających minimum 10% własności wspólnoty (każde mieszkanie wg metrażu to jakiś tam procent). Proponuje żeby jedna osoba z każdej klatki się zgłosiła i zrobiła podobna rzecz.
Kolejnym punktem jest zwołanie "nieoficjalnego" spotkania,ponieważ lepiej obgadać na żywo niż klepać tutaj na forum,mogę zrobić minutki z takiego spotkania żeby każdy był na bieżąco.
A i poza tym jestem otwarty na propozycje bądź zastrzeżenia

http://www.gs24.pl/archiwum/art/5361846 ... ,id,t.html