Moderator: tom
k_j1 pisze:Czy był ktoś z was dzisiaj w budynku? My własnie podjechaliśmy a obie bramy zamknięte. Do wlasnego mieszkania nie możemy sie dostać
Aguti pisze:EkhemSłuchajcie, czy to oby na pewno jest dobry pomysł, by rozmawiać tutaj o tym jakie dokładnie mamy drzwi? Złodzieje też mogę wejść na to forum. Proponowałabym usunąć wątek i gadać o tym na żywo na jakimś spotkaniu wspólnoty mieszkaniowej czy przy podobnej okazji.
Ags pisze:Cześć![]()
Jestem już po odbiorze i oto lista usterek, które do tej pory zostały wychwycone, może komuś pomogą przy odbiorze lub przy późniejszym zgłaszaniu usterek:
1. usterka, która wynikła przy montażu toalety - dolna krawędź rury Φ100 odpływowej z sedesu znajduje się 2 cm poniżej wylewki podłogowej
2. odległości między wylewką podłogową a sufitem w różnych częściach mieszkania wykazują różnicę nawet do 2,5cm
3. następują pęknięcia tynku przy oknie oraz drzwiach balkonowych
4. i na koniec hity związane z elektryką:
- nie ma możliwości włączenia światła w kuchni bez konieczności włączenia jednego ze świateł na tarasie
- światła na tarasie - jedno z nich nie może działać samodzielnie - istnieje konieczność włączenia drugiego abo można z niego korzystać
- w jednym z pokoi znajdują się dwa włączniki światła - jeden z nich obsługuje pokój, natomiast drugi nie obsługuje żadnego ze świateł w mieszkaniu
Jeśli ktoś natknął się na podobne problemy szczególnie z elektryką to dajcie znać jak deweloper się do nich odnosi i w jak szybkim terminie ma zamiar coś z tym zrobić
CPS pisze:Ags pisze:Cześć![]()
Jestem już po odbiorze i oto lista usterek, które do tej pory zostały wychwycone, może komuś pomogą przy odbiorze lub przy późniejszym zgłaszaniu usterek:
1. usterka, która wynikła przy montażu toalety - dolna krawędź rury Φ100 odpływowej z sedesu znajduje się 2 cm poniżej wylewki podłogowej
2. odległości między wylewką podłogową a sufitem w różnych częściach mieszkania wykazują różnicę nawet do 2,5cm
3. następują pęknięcia tynku przy oknie oraz drzwiach balkonowych
4. i na koniec hity związane z elektryką:
- nie ma możliwości włączenia światła w kuchni bez konieczności włączenia jednego ze świateł na tarasie
- światła na tarasie - jedno z nich nie może działać samodzielnie - istnieje konieczność włączenia drugiego abo można z niego korzystać
- w jednym z pokoi znajdują się dwa włączniki światła - jeden z nich obsługuje pokój, natomiast drugi nie obsługuje żadnego ze świateł w mieszkaniu
Jeśli ktoś natknął się na podobne problemy szczególnie z elektryką to dajcie znać jak deweloper się do nich odnosi i w jak szybkim terminie ma zamiar coś z tym zrobić
Jakim cudem na odbiorze miałaś prąd ?
Administrator pisze:Zlodziej moze rownie dobrze wejsc na strone RAFINu i otworzyc standard wykonczenia dostepny na stronie inwestycji i sprawdzic jakie sa drzwi w budynku. Wydaje mi sie, ze zlodzieje maja o wiele lepsze metody pozyskiwania informacji i robienia rekonesansu przed ewentualnym "skokiem" niz szukanie forum mieszkancow, ktore nie jest jednym z pierwszych wynikow na Google
Nie popadalbym w skrajnosci, natomiast mialem pomysl zeby zastrzec/uniemozliwic dostep do niektorych subforow dla niezarejestrowanych uzytkownikow badz wprowadzic dodatkowy krok weryfikacji przy rejestracji (niestety nie mam jeszcze pomyslu jaki). Jak ktos ma jakis pomysl z tym zwiazany to niech sie smialo dzieli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości