Wynajęliśmy kogoś kto profesjonalnie zajmuje się odbiorami mieszkań - POLECAM. Jest to koszt od 200 do 300 zł. Niby sporo, ale przy całkowitym koszcie mieszkania wydaje się to być niska kwota,a ilość zaoszczędzonych nerwów - bezcenne.
Na pewno sami nie bylibyśmy w stanie wychwycić takich wad.
Wracając do naszego budynku.
Rafin powinien się wstydzić. Według mnie budynek jeszcze jest w budowie, parking podziemny nie działa, skrzynek na listy nie ma, za budynkiem trwają jeszcze prace, w środku tzw rozpiździel itd itp. Nie mam pojęcia jak dostali pozwolenie na użytkowanie.

Ale to nie jest najgorsze. Okazało się, że u nas budowlańcy wieczorem kładli płytki, a następnego dnia był już odbiór

Podczas odbioru zauważyliśmy, że pod płytkami była woda.
Inne wady:
- mnóstwo nieszczelnych fug,
- podrapane barierki
- BARDZO brudna elewacja - wyglądała co najmniej jakby budynek był użytkowany już 10 lat. I wcale tu nie przesadzam. Żałuję, że nie zrobiłem zdjęcia.
- piony w ścianach
- wytopy (uszkodzenie szyby od drzwi balkonowych - prawdopodobnie nie zabezpieczyli drzwi podczas prac i opiłki metalu wyżarły szkło)
- zdarte tynki,
- brak kątów,
- szczeliny
- uszkodzenia na drzwiach balkonowych
- za wysoki otwór na drzwi (różnica 13 cm

- niedziałające grzejniki
- brak otworów odwadniających w drzwiach balkonowych
Administrator pisze:Bylem dzisiaj w dwoch klatkach 10E oraz 10D (kolejna po prawej) na 7 pietrach. Czy jest ktos tutaj kto ma mieszkanie na 7 badz 8 (ostatnim pietrze w bloku) i juz je odbieral? W wiekszosci mieszkan i na korytarzach na skrajnym pietrze sa plamy na sufitach (wszystko byloby dobrze, gdyby to bylo zamalowane i nic nie wychodzilo, ale kilka zdjec pokazuje, ze jest inaczej co moze oznaczac uszkodzony dach/izolacje)Bartosz_L pisze:Niezły bajzel. Ciekawe jak będzie u mnie, ja mam na ostatnim, ale 8 piętrze. To chyba klatka 10G, zerkal ktoś? Ciekawe co to będzie
Tak, my mamy na 8 piętrze w klatce G.
Nie zauważyłem tam nic na suficie, ale być może nie zwróciłem uwagi, bo bardziej byłem skoncentrowany na mieszkaniu.
Ale twoje zdjęcia to masakra.